Föreningens tvättavdelningar består av en tvättstuga med två större tvättmaskiner samt en torktumlare, två torkrum och ett mangelrum. I några av mangelrummen finns, förutom en vanlig mangel även en stenmangel. Skicket på dessa är högst oklar, föreningen underhåller dem inte och avråder därmed från att de används. Föreningen betraktar dem som museiföremål och tar inget ansvar för eventuella komplikationer om någon använder stenmanglarna. I två tvättavdelningar (markerade med * i tabellen nedan) finns dessutom ytterligare en tvättstuga (benämnd nr 2 i bokningssystemet) med en liten tvättmaskin och en liten torktumlare, då dessa avdelningar betjänar fler hushåll än de övriga. Tvättavdelningarna ligger i källarplan och nås via entrédörrar på gavlarna.

Alla tvättstugor utom de två små har automatisk dosering av tvätt- och sköljmedel. Dessa är allergitestade och miljömärkta.

 

Tvättavdelningens adress   Betjänar följande adresser
Högatorpsvägen 7   Högatorpsvägen 1-11, Sergeantagatan 2-6
Högatorpsvägen 19*   Högatorpsvägen 13-23, Sergeantagatan 8-18
Högatorpsvägen 31*   Högatorpsvägen 25-37, Sergeantagatan 22-32
Höjagatan 10   Höjagatan 2-16
Höjagatan 28   Höjagatan 20-34
Sergeantgatan 9   Sergeantgatan 1-15
Sergeantgatan 27   Sergeantgatan 19-33

 

Bokning av tvättider 
Bokning görs via det elektroniska bokningssystemet på anslagstavlan i ditt trapphus. Inloggning med din tagg. Du kan boka max 5 tillfällen per månad och max två tillfällen åt gången. Tvättiderna framgår i bokningssystemet och skiljer sig åt på de olika gårdarna. Torkrummen får man tillträde till 1 timme efter påbörjade tvättid och man har tillgång till dem 1 timme efter avslutad tvättid.


Efter tvätt

  • Torka av maskinerna med en fuktig trasa.
  • Rengör torktumlarens filter (OBS! 2 st).
  • Sopa golven i alla tvättutrymmen du nyttjat.
  • Våttorka golven vid behov.
  • Papperskorgarna i tvättstugan är endast avsedda för damm och ludd. Eventuella förpackningar slängs i miljöhusen.
  • När du tvättat färdigt, stäng dörrarna till tvättstuga och torkrum.
  • Lämna tvättstugan i rent och fint skick.