Nyheter

Det är vår i luften här på Röda Höja! Solen skiner och värmer gott och vi ser flera som är ute på gårdarna och njuter. Visst, vi kommer säkert drabbas av något bakslag med snö, regn och rusk. Det hör liksom den lynniga våren till. Men det blir ljusare för varje dag som går och det blir successivt varmare också. Med våren kommer tankarna på utomhusaktiviteter och då ökar också frågorna om uteplatser och rabatter till föreningen. I slutet på förra året fick vi slutligen besked från Hyresnämnden som biföll föreningsstämmans beslut om uteplatserna. Vill du ta del av beslutet, kontaktar du vår tekniske förvaltare Per Lundahl.

Styrelsen håller på och lägger sista handen vid förberedelserna för att starta processen med nyttjanderättsavtal, regler och rutiner för uteplatserna och rabatterna. Vi kommer att genomföra denna process under våren och information kommer att komma ut här på hemsidan, på våra anslagstavlor samt separat information till er som redan har befintliga uteplatser. Alla som bor på första våningen och är intresserade av att skaffa egna uteplatser kommer också att få möjlighet att anmäla sitt intresse för detta.

Hoppas vi ses ute på gårdarna i vår!

 

Förra veckan fick vi städat våra garage. Se i bildspelet så fint det blev!

Ibland händer det att medlemmar sätter in sina saker i källarförråd som ser ut att vara tomma och inte användas av någon. Nu har det hänt igen. Du som förvarar dina saker i källarförråd 1437 på Höjagatan 8-10 har en granne, som hyr förrådet men i nuläget inte kan använda det. Vänligen kontakta föreningens tekniska förvaltare Per Lundahl, se kontaktuppgifter nedan, så hjälper han till att reda ut situationen.

 

Teknisk förvaltare
Per Lundahl
040-323049

Föreningen har en ny fastighetsförsäkring hos Länsförsäkringar. I den ingår även bostadsrättstillägget, precis som i den gamla försäkringen. Nytt för i år är att även läckage genom yt- och tätskikt i våtutrymmen omfattas av försäkringen. Det innebär att du som medlem slipper att själv bekosta en dyr reparation av t ex ditt badrum i händelse av läckage. Mer information om försäkringen eller hur du går tillväga vid skador kan du läsa här.

Den 1 februari kl 8-16 kommer de gemensamma ytorna i garagen att städas. Dessutom erbjuder föreningen alla en möjlighet att få sitt garagebås sopat. Du som önskar detta ombeds att öppna upp grinden, så städpersonalen kommer åt att sopa ditt bås. Bilen får stå kvar i båset, men bäst resultat erhålls om där är tomt.