Nyheter

Vi har haft inbrott i garaget på Höjagatan. I onsdags kväll påträffades två obehöriga personer i garaget. Dessa flydde när de insåg att de blivit upptäckta. Åverkan hade gjorts på dörren bredvid garageporten, vilket är orsaken till att den gick att öppna. Dörren spärrades av under natten för att förhindra att det gick att ta sig in det hållet och den är nu reparerad. Ingen åverkan syns inne i garaget, så det verkar inte som de hann genomföra det de planerade. Polisanmälan är gjord.

 

Var gärna extra uppmärksamma på och meddela om ni ser något som avviker från det normala. Släpp inte in någon ni inte känner och som inte har garageplats i garagen.

Det har gjorts ett inbrottsförsök i garaget på Höjagatan. Dörren bredvid porten har gått att öppna utan att tagg används. Dörrarna till garaget på Sergeantgatan är kontrollerade och de går inte att öppna utan tagg. Om vi alla kontrollerar att dörrarna inte går att öppna utan tagg minimerar vi förhoppningsvis inbrottsförsöken. 

Styrelsen

En medlem har haft påhälsning av en eller två män. Ringt på och sagt att vattnet ska kontrolleras. Medlemmen släppte in en man som uppehöll medlemmen i köket och efter mannen hade gått upptäcker medlemmen att någon har letat i lådorna i en byrå och är polisanmält. 

Hantverkare som kommer på uppdrag av styrelsen aviserar sitt besök med informationslappar i brevlådan i god tid innan besöket. Har ni inte fått någon information så släpp inte in personer som uppger att dom ska kontrollera eller åtgärda något i lägenheten. Är ni osäkra så kontakta styrelsen och i första hand Tomas Nyman på 070-9690569.

 

Styrelsen

 

Sommartid är högtid för tjuvarna, då många reser på semester. Tyvärr har vi nyligen haft inbrott här, till stort förtret för de berörda medlemmarna och med åverkan på föreningens egendom. Vi kan hjälpas åt för att minska riskerna genom att vara vaksamma, försiktiga och inte bjuda in tjuven.

Det här kan du själv göra för att öka säkerheten på området:

  • Lämna inte dörrar och fönster öppna när du lämnar platsen
  • Släpp inte in främmande personer i trappan
  • Var uppmärksam på konstiga ljud eller främmande personer som befinner sig i trapphuset eller stryker omkring
  • Ser du något misstänkt, kontakta polisen

 

Tips från polisen hur du skyddar dig mot inbrott

 

  

Bjuder du in tjuven? Det är lätt att snabbt ta sig in i ett obevakat ögonblick eller efter mörkrets inbrott.

Vi har installerat fall- och lyftskydd på våra garageportar. Dessa är till för att säkerställa att porten inte kan falla ner och skada någon om en vajer lossnar, men också förhindra inbrott via garageportarna.