KANDIDATPRESENTATION 2025
STYRELSEKANDIDATER
JONAS LINDGREN
Bakgrund (Berätta lite om dig själv. Exempelvis hur länge du bott i föreningen, vad du gör om dagarna, varför du är intresserad av att gå med i styrelsen o.s.v.)
För 13 år sedan valde jag att flytta till Röda Höja och det har jag inte ångrat. Det är ett fint område, med välplanerade lägenheter och för mig ligger det också ca 10 minuters cykelväg från jobbet. Som ambulanssjuksköterska på ambulansen i Malmö arbetar jag oregelbundet och även på dagar då många andra är lediga. Utöver det har jag ett förflutet som gymnasielärare, är ensamstående pappa till en härlig tonåring och är engagerad i bostadsrättsföreningen. Jag har även varit aktiv som handbollstränare tidigare samt under 12 års tid varit ideell nattvandrare och hjälpt ungdomar på glid att hamna rätt.
Vilken eller vilka frågor är viktigast för dig att driva i föreningen om du blir invald i styrelsen?
Om jag får medlemmarnas fortsatta förtroende, vill jag gärna fortsätta leda styrelsens arbete med målsättningen att göra Brf Röda Höja till Sveriges bästa bostadsrättsförening! Jag vill bidra till att föreningen på sikt får en stabil ekonomi, ett väl underhållet fastighetsbestånd, en mysig och attraktiv utemiljö, en miljövänlig drift och en fin samvaro oss grannar emellan.
Vilken kompetens kan du bidra med i föreningens styrelsearbete?
Min kompetens inkluderar bl a följande:
- 7 års erfarenhet som styrelseordförande i Brf Röda Höja
- Ytterligare 2 år som styrelsesuppleant i Brf Röda Höja
- 7 års erfarenhet som bl a styrelseledamot, sekreterare och ekonomiansvarig i Brf Torekov
- 12 års erfarenhet som ordförande i två olika ideella föreningar
- Ett par års erfarenhet som kassör i en ideell förening
- Ca 30 års erfarenhet från sidouppdrag som ekonom i ett mindre företag
- Mångårig vana att leda projekt av allehanda sort inkl bl a byggentreprenader i brf
- Vana att förhandla fram avtal och lusläsa kontrakt
- Mediautbildning
RENATA KOVACEVIC
Bakgrund (Berätta lite om dig själv. Exempelvis hur länge du bott i föreningen, vad du gör om dagarna, varför du är intresserad av att gå med i styrelsen o.s.v.)
Mitt namn är Renata Kovacevic, och för ungefär 27 år sedan flyttade jag hit som småbarnsförälder. Idag lever jag ett helt annat liv, med mer tid för mig själv men också för mitt område. Efter så många år på Röda Höja har jag skapat ett starkt band till platsen, och genom mitt engagemang i styrelsen under flera år har jag fått möjlighet att påverka och bidra. Eftersom jag själv trivs så bra här, vill jag att alla våra medlemmar ska känna samma sak.
Lite kort om min bakgrund: Jag arbetade i 30 år inom handeln och blev expert på stekpannor, glas och porslin – jag var verkligen i mitt esse! Men så kom en dag då jag kände att det var dags för något nytt. Under Covid-19 valde jag att skola om mig till undersköterska, och idag arbetar jag med att hålla våra äldre aktiva och engagerade – ett arbete jag trivs oerhört bra med.
Jag önskar få fortsätta vara aktiv i föreningen, då jag tycker att det är en oerhört viktig roll –lärorik, utmanande och otroligt utvecklande. Vi är en stor förening, och jag vill lyfta hur glad jag är över det ökade engagemanget bland så många medlemmar.
Det är fantastiskt att vi har så många med bra idéer och en vilja att hjälpa till. Styrelsensuppgift är att försöka förverkliga dessa på bästa möjliga sätt, och min förhoppning är att få fortsätta vara en del av det arbetet.
Vilken eller vilka frågor är viktigast för dig att driva i föreningen om du blir invald i styrelsen?
För mig handlar det om att vi som styrelse måste se efter medlemmarnas önskemål. Självklart ser jag, likt de flesta, att ekonomin är den mest prioriterade punkten i en bostadsrättsförening – utan den fallerar allt. Men jag anser även att mjuka värden ska få ta en liten del av platsen. Hur det ser ut på gårdarna, att vi har platser där våra familjer, barn, barnbarn och vänner kan umgås, är också viktigt.
Ett exempel på detta var för några år sedan när jag och Gertrud startade Barnens dag – ett sätt att skapa gemenskap mellan våra grannar och lära känna varandra. Jag värdesätter den sociala biten och ser det som min prioritet att fånga upp medlemmarnas önskemål.
De senaste åren har jag engagerat mig i grönområden och ser fram emot att guida våra nya medarbetare från SBC, så att vi behåller vårt område i gott skick. Jag hoppas kunna fortsätta göra mitt bästa för att förbättra Röda Höja
Vilken kompetens kan du bidra med i föreningens styrelsearbete?
Min största styrka och främsta bidrag har alltid varit min kommunikationsförmåga. Jag har ett genuint intresse för att lära känna våra medlemmar, lyssna på dem och ta till mig det de säger för att skapa en positiv och inkluderande föreningskultur. Ibland är det lätt att bli trångsynt och motvillig till förändring, och därför vill jag bidra med medlemmarnas insikter i styrelsen. Jag ser vikten av att vara öppen för förändring och anpassning för att kunna hjälpa till att förnya och utveckla föreningen på ett sätt som gynnar oss alla.
Det är heller ingen hemlighet att jag brinner för naturen. Jag har ett stort intresse för vårt grönområde – hur det ser ut, hur vi kan förbättra det och vilka förslag ni som medlemmar har.
MATS HANSSON
Bakgrund (Berätta lite om dig själv. Exempelvis hur länge du bott i föreningen, vad du gör om dagarna, varför du är intresserad av att gå med i styrelsen o.s.v.)
Bakgrund: Sjuksköterska. Huvudskyddsombud för vårdförbundet de senaste 10 åren på SUS. Medverkat i facklig referensgrupp till de nya sjukhusbyggnaderna i Malmö på SUS-området.
Styrelseledamot sen 2018. Boende på Röda höja sen 1991.
Nuvarande sysselsättning: pensionär sen februari 2024
Vilken eller vilka frågor är viktigast för dig att driva i föreningen om du blir invald i styrelsen?
Att vara lyssnade och ta till vara på medlemmarnas intresse. Följa lagar och föreningsstadgar.
Att vara medlem i en bostadsrättsförenings styrelse innebär ett ansvarsfyllt uppdrag. Ibland blir medlem/medlemmarnas privata intresse lidande. Styrelsen ska alltid sätta föreningens intresse före sina egna och behandla alla medlemmar lika. Ingen skall gynnas på bekostnad av andra
Vilken kompetens kan du bidra med i föreningens styrelsearbete?
Ekonomi: upphandling. Vi står inför stora investeringar där jag kan bidra med kunskap om upphandling och bedömning av offerter vilket jag fått i samband med tidigare uppdrag
JANNICE SVENSSON
Bakgrund (Berätta lite om dig själv. Exempelvis hur länge du bott i föreningen, vad du gör om dagarna, varför du är intresserad av att gå med i styrelsen o.s.v.)
Mitt namn är Jannice Svensson och i januari i år var det tio år sedan jag flyttade in i föreningen efter att ha tittat på en lång rad lägenheter runt om i Malmö, fastän jag egentligen snabbt landat i att det var här jag ville bo då jag bott i Husie i hela mitt liv.
Jag är civilingenjör i grunden och till vardags arbetar jag på ett av Sveriges största telekombolag, där jag under flera år ansvarat för företagets fasta nät (d.v.s. kablar, skåp, rör m.m.) i västra Skåne med Malmö-Lund som huvudfokus. Sedan några månader tillbaka har jag en ny roll där jag är med och driver två stora nätmoderniseringsprojekt som kommer pågå under en tioårsperiod.
Privat tycker jag om att planera och genomföra middagsbjudningar, baka, pyssla på olika sätt, och fotografera Husie Mosse i olika väder och årstider.
Jag blev invald i styrelsen på en fyllnadsplats förra året, och det senaste året har varit oerhört intressant och lärorikt och har verkligen gett en insikt i hur många olika frågor och utmaningar som finns i en förening av vår storlek.
Jag hade för ett år sedan ingen tidigare erfarenhet av styrelsearbete men kände att jag ville engagera mig för att försöka hjälpa till att navigera oss alla genom en utmanande tid i världen så väl som i föreningen. Jag hoppas verkligen få möjlighet att fortsätta vara en del av Röda Höjas styrelse och fortsätta det arbetet.
Vilken eller vilka frågor är viktigast för dig att driva i föreningen om du blir invald i styrelsen?
Jag valde att kandidera till styrelsen förra året av två huvudsakliga anledningar och dessa tar jag med mig även denna gång.
Den första punkten handlar om hur vi kommunicerar och informerar i föreningen. Jag vill hjälpa till att utveckla och förbättra kommunikationen så att informationen som går ut är tydlig och korrekt, men också verka för att alla känner sig delaktiga.
För mig är det viktigt att alltid ha med sig att det är vi alla tillsammans som utgör vår förening, oavsett vilken roll man har.
Den andra punkten som jag brinner för handlar om vårt underhållsbehov. För mig är det viktigt att vi fattar kloka och ekonomiskt hållbara beslut kring renoveringsplaner, upphandlingar och genomförande, men i grunden är jag helhjärtat övertygad om att vi måste underhålla våra byggnader och vår förening så att Röda Höja kan fortsätta att vara en bra plats att bo på för oss som bor här idag, men även för framtida medlemmar.
Vilken kompetens kan du bidra med i föreningens styrelsearbete?
Till styrelsearbetet tar jag med mig min erfarenhet av att delta och driva projekt i olika storlekar. Jag har erfarenhet av allt från att vara en liten part i ett gigantiskt projekt (som exempelvis fyrspårsutbyggnaden mellan Burlöv och Lund) till att driva mina egna utbyggnader av fibernät runt om i Skåne. Jag tar också med mig min erfarenhet av att följa upp utförande och kostnader i dessa projekt och av att hantera de diskussioner och konflikter som kan uppstå.
Jag har också arbetat en hel del med människor på olika vis – bl.a. som lärarvikarie, kundtjänstmedarbetare, och handledare för en lång rad kollegor – och tar med mig vikten av att tydlig och faktabaserad kommunikation och vikten av att möta människor där de själva är.
Slutligen bidrar jag idag med ett analytiskt och ifrågasättande tankesätt. Jag är bra på att vrida och vända på frågor och problem och försöka se dem ur flera olika perspektiv. Jag är aldrig rädd för att ifrågasätta och utmana saker, jag deltar aktivt i diskussioner, och det är få saker som kan stoppa mig från att uttrycka min åsikt i olika frågor.
REVISORSKANDIDAT
SANJA STEFANOVIC
Bakgrund (Berätta lite om dig själv. Exempelvis hur länge du bott i föreningen, vad du gör om dagarna, varför du är intresserad av att vara revisor i vår förening o.s.v.)
Jag har haft förmånen att kalla denna plats för mitt hem sedan 1980, även om jag under en period mellan 1996 och 2004, bodde på annan plats i Malmö. Men när det var dags att bilda familj, kändes det självklart att återvända hit.
Att bo just här är något jag verkligen uppskattar. Det finns inte ett bättre område att växa upp i med alla gröna ytor och alla fruktträd. Det är en fantastisk känsla att vara del av ett så nära och vänligt grannskap.
Jag trivs med att kunna påta i rabatten, njuta av gårdens lugn och, inte minst, prata en stund med grannarna när de går förbi. Att se barnen som bott på gården sedan barnsben växa upp till vuxna individer och följa deras resa är uppskattat.
På dagarna när jag inte njuter av att vara hemma sitter jag på kontoret och driver en öppenvårdsmottagning för beroendesjuka.
Berätta lite om ditt arbete som föreningens revisor
Jag är invald som revisor i styrelsen. Det betyder att jag granskar fakturor. Jag sitter inte med på mötena förutom när det diskuteras budget eller om det skulle vara något annat av vikt som jag behöver veta.
Mitt arbete består i att granska fakturor. Som till exempel tittar jag igenom alla felanmälningar som är gjorda för att kunna koppla fakturor till dessa. När det gäller de stora projekten är jag ofta i kontakt med både styrelsen och Riksbyggen för att ställa frågor om de fakturor som föreningen får.
Vilken kompetens kan du bidra med till rollen som föreningens revisor?
Jag har en bakgrund/utbildning inom byggnadssektorn och har tidigare arbetat som arbetsledare på ett stort företag i Malmö. Så jag är van vid att granska fakturor och arbeten som utförs. Jag hanterar inte bokföringen för föreningen, detta sköter Ernst and Young ypperligt.